پرش به محتوا
طرح ولایت
خانه
معرفی دوره طرح ولایت
معرفی کتب طرح ولایت
تثبیت کتب طرح ولایت
معرفی دوره تثبیت
بانک سوالات تثبیت
ورود به سامانه تثبیت
اخبار
جزوات
سوالات متداول
نگارخانه
ارتباط با ما
ورود به حساب کاربری
خانه
معرفی دوره طرح ولایت
معرفی کتب طرح ولایت
تثبیت کتب طرح ولایت
معرفی دوره تثبیت
بانک سوالات تثبیت
ورود به سامانه تثبیت
اخبار
جزوات
سوالات متداول
نگارخانه
ارتباط با ما
ورود به حساب کاربری
جهت دیدن فیلم اول روی
معرفی کتب مبانی اندیشه اسلامی
کلیک نمایید و برای دیدن هر کدام از 6 فیلم بعدی بر روی کتاب مورد نظر کلیک نمایید.
تبیین کلی کتب طرح ولایت
معرفی کتب مبانی اندیشه اسلامی
معرفی کتاب
معرفی کتاب
معرفتشناسی اولین پایه برای ورود به عرصه علم و دانش و شناخت است. هر گونه تلاش علمی بر پاسخگویی به برخی پرسشهای بنیادین معرفتشناختی متوقف است. پرسشهایی از این دست: آیا واقعیت ثابت و مطلقی وجود دارد که قابل شناخت باشد یا اینکه معرفت نسبی و وابسته به شرایط ذهنی اشخاص است؟ معیار تشخیص معرفت صادق و کاذب چیست؟ معرفت یقینی چه ویژگیهایی دارد؟ برای دست یافتن به شناخت معتبر چه راههایی وجود دارد؟ معرفت دینی چه نوع معرفتی است و اعتبار آن چهقدر است؟ معرفتشناسی دانشی است عقلی که به چنین مسائلی پاسخ میدهد.
پس از اثبات امکان معرفت یقینی و معیار معرفت صادق و کاذب و امکان فهم مقصود هر گوینده و نویسنده، و امکان شناخت تنها دین حق، میتوانیم به مباحث شناخت هستی و عالم بپردازیم. از جمله سؤالاتی که برای هر انسانی پدید میآید این است که این عالم و مخلوقات آن از جمله خود انسان چگونه به وجود آمده است؟ ویژگیهای عالم هستی و موجودات آن چیست؟ آیا هر موجودی میتواند خودبهخود پدید آید یا لزوماً نیازمند خالق است؟ اگر عالم هستی لزوماً دارای خالق است، این خالق چه ویژگیهایی دارد؟ در کتاب خداشناسی به سؤالات مزبور پاسخ داده میشود.
معرفی کتاب
معرفی کتاب
در این مرحله از سلسله دروس، بعد از شناخت خدا و اوصاف او و جایگاه او در هستی، این سؤال برای انسان پدید میآید که ویژگیهای انسان به عنوان مهمترین آفریده خدا چیست؟ آیا انسان فقط همین جسم مادی است یا غیر از این جسم مادی، ساحت فرامادی هم دارد؟ هدف از خلقت انسان چیست؟ سعادت و خوشبختی حقیقی انسان چیست و راه رسیدن به آن چگونه است؟ انسان چگونه میتواند این راه را بشناسد؟ در کتاب انسان شناسی به سؤالات فوق پاسخ داده میشود.
از جمله سؤالاتی که برای هر انسانی رخ مینماید و نقشی مهم برای رسیدن به سعادت ایفا میکند، این است که معیار شناخت خوب و بد و ارزش و ضد ارزش چیست؟ آیا ارزشهای اخلاقی نسبیاند و در جوامع مختلف یا بین انسانهای مختلف متفاوتاند؟ آیا ارزشها و ضد ارزشها منشأ واقعی و مشخصی دارند یا اینکه صرفاً بر اساس قرارداد یا میل انسانها تعیین میشوند؟ دیدگاه اسلام به عنوان دین حق و خاتم در این مباحث چیست؟ کتاب فلسفه اخلاق به این سؤالات پاسخ میدهد.
معرفی کتاب
معرفی کتاب
برای رساندن جامعه به سعادت حقیقی، علاوه بر باید و نبایدهای اخلاقی، الزامهای دیگری نیز لازم است که مربوط به بُعد اجتماعی زندگی است. «قانون» چارچوبی است که باید رفتارهای اجتماعی انسان را در مسیر رشد حقیقی تنظیم کند. برای رسیدن به قانونی درست و کارآمد سؤالهایی وجود دارد؛ از جمله این که حق چیست و معیار تشخیص آن چیست؟ هرکسی در جامعه چه حقوقی دارد؟ مبنای وضع قانون چیست؟ چه کسی حق دارد در جامعه قانونگذاری کند؟ رابطه حقوق با اخلاق و رابطه حقوق با دین چیست؟ کتاب فلسفه حقوق به سؤالات مزبور پاسخ میدهد.
احکام حقوقی و قوانین اجتماعی اسلامی بدون تکیه بر حکومت اسلامی هرگز نخواهد توانست جامعه را در مسیر سعادت حقیقی رشد دهد. برپایی حکومت و نهاد سیاسی اسلامی نیازمند پاسخگویی به برخی پرسشهای بنیادین است. از جمله اینکه آیا وجود حکومت ضرورت دارد؟ اگر وجود حکومت ضروری است، چه کسی باید حاکم باشد؟ چه کسی حق دارد بر سایر مردم حکومت کند و آنها را به اموری الزام کند؟ ملاک مشروعیت و حق حاکمیت چیست؟ حکومت و حاکم مطلوب چه ویژگیهایی دارد؟ مردم در اداره حکومت چه نقشی دارند؟ نظریه ولایت فقیه چیست و بر چه دلایلی استوار است؟ ملاک کارآمدی حکومت چیست؟ آیا نظام جمهوری اسلامی ایران کارآمد بوده است؟ کتاب فلسفه سیاست به این پرسشها پاسخ میدهد.
رفتن به بالا